Evenimente religioase în Protoieria Râmnicu Sărat din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Biserica din Parohia Nicolești, Protoieria Râmnicu Sărat, din județul Buzău, a fost resfințită astăzi, 2 octombrie, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbe a fost prezent și părintele prof. univ. dr. Nicolae Necula, fiu al satului.

„Am sosit astăzi pentru a resfinți această Biserică pentru care s-a lucrat îndelung de fostul preot care a trecut la cele veșnice înainte de vreme și de actualul preot care a ajuns la momentul resfințirii ei. Binecuvântăm pe toți cei care i-au ajutat pe cei doi preoți, pe membrii Consiliului și Comitetului parohial și pe binecredincioșii creștini care s-au străduit să fie alături de preoții lor. În continuare vă povățuim să îl sprijiniți pe preotul paroh și să nu uitați să-l pomeniți în rugăciuni pe fostul preot care a început aici lucrările”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Nicolești a fost ridicată în anul 1887 de către boierii locului, iar la începutul secolului XX a fost împodobită cu pictură, în tehnica „ulei”. De-a lungul timpului a fost restaurată de mai multe ori, ultima restaurare având loc în anul 2005.

Tot astăzi, la primele ore ale dimineții, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult, cu hramul Nașterea Maicii Domnului ce se va ridica în Parohia Tigoiu, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Această biserică, din zid, o va înlocui pe cea veche, din lemn, care se dovedește în prezent neîncăpătoare pentru cei care vin la sfintele slujbe.

Comentarii Facebook


Știri recente