Evenimente religioase în localitatea clujeană Câmpenești

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat, astăzi, 12 mai 2012, în mijlocul credincioșilor din localitatea clujeană Câmpenești, informează TRINITAS TV. Chiriarhul a binecuvântat biserica din lemn cu hramul ‘Sfântul Ioan Valahul’ și a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca. După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru viitorul Centru misionar-social pentru tineret „Sfântul Ioan Valahul”, în incinta căruia se va afla și biserica din lemn.

„În această zi frumoasă de primăvară, când îl sărbătorim pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul, are loc duhovnicește deschiderea acestui centru misionar pentru tineret de la Câmpenești. Dacă vrem o Românie mai bună, nu o putem face decât cu oameni mai buni. Ca mâine să avem oameni mai buni trebuie să ne ocupăm serios de tinerii noștri de astăzi”, a spus cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Centrul „Sfântul Ioan Valahul” este al doilea așezământ de acest tip înființat în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în urmă cu puțin timp fiind pusă temelia unui alt centru la Sângeorz Băi.

Ziua a continuat cu un program religios-cultural, pregătit de mai multe grupuri de tineri. Astfel, copii de la Clubul Copiilor au prezentat sceneta „Viața Sfântului Ioan Valahul”, elevi de la Liceul pentru Deficienți de Vedere din Cluj Napoca au cântat și au spus poezii, iar membri ai A.S.C.O.R. și ai Oastei Domnului au cântat pricesne.

Comentarii Facebook


Știri recente