Evenimente religioase în Arhiepiscopia Râmnicului

Biserica Mănăstirii „Gruiul Lupului” din localitatea Racovița, județul Vâlcea, cu hramurile „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Gherasim cel Nou”, a fost ieri, 2 octombrie, târnosită, informează TRINITAS TV. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Piatra de temelie a lăcașului de cult fost pusă în anul 2009, mănăstirea având în prezent 18 monahi. La eveniment a participat și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim.

„Iată că după un an și două luni de zile ostenitorii acestei Mănăstiri, ctitorii ei, au contribuit din plin și astăzi am săvârșit slujba de sfințire a Bisericii acesteia. În momente grele de încercare pentru poporul român iată că Dumnezeu nu oprește lucrarea Sa de zidire de Biserici și o Mănăstire nouă a răsărit în Arhiepiscopia Râmnicului”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După Sfânta Liturghie, ctitorii bisericii Mănăstirii Gruiul Lupului au primit din partea celor doi ierarhi diplome de vrednicie.

Tot ieri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Emilian Lovișteanul au târnosit și paraclisul cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei” și au pus piatra de temelie pentru construirea bisericii cu Hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, a noii mănăstiri de maici Blănoiu din comuna Racovița, județul Vâlcea.

La slujbele de sfințire au participat ieri stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, reprezentanți ai autorităților locale și mii de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente