Evenimente religioase în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Galați, credincioșii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul” din cartierul Micro 21. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care la final i-a binecuvântat pe Agheasmă mare pe cei prezenți, informează TRINITAS TV.

În Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, veche de 21 de ani, se construiește în prezent o nouă biserică. În Paraclisul „Sfântul Nectarie si Sfântul Ierarh Dosoftei”, amenajat la demisolul lăcașului de cult, ierarhul Dunarii de Jos a oficiat o slujbă de pomenire a ctitorilor si binefacatorilor acestei parohii, dar și a a enoriașilor trecuți la Domnul.

„În cartierul Dunărea a apărut după 1990 o grădină frumoasă și aici este grădinarul Sfântul Ioan Botezătorul care a adunat o nouă parohie mare și dinamică”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Tot în această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a binecuvântat cu Agheasmă mare și noua cantină socială, unde persoanele nevoiașe din parohie vor primi o masă caldă.

Comentarii Facebook


Știri recente