Evenimente pastoral-misionare și liturgice deosebite la Reșița, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului

La împlinirea a 20 de ani de la Revoluția Română din anul 1989, Chiriarhul Episcopiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a dedicat întreaga zi de 22 decembrie municipiului Reșița. Încă din zorii zilei, Preasfinția Sa, însoțit de corala preoților din protopopiatul Reșița a oferit un buchet de colinde și daruri bătrânilor de la azilul din cartierul Margina Lend. Mai apoi Ierarhul însoțit de aceeași colindători a vizitat bolnavii din spitalele reșițene, oferind deopotrivă calendare, iconițe și cadouri de sărbători, informează Episcopia Caransebeșului.

Pentru a cinsti cum se cuvine împlinirea a 20 de ani de când în municipiul Reșița se vărsa sânge de martir pentru libertatea și demnitatea poporului Român, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit o slujbă de pomenire în memoria celor căzuți în revoluția decembristă din anul 1989. Momentul de comemorare a avut loc în prezența colindătorilor veniți să participe la manifestarea tradițională „Alaiul colindătorilor”.

În încheierea zilei, la demisolul bisericii cu hramul „Schimbarea la Față” din Reșița a avut loc „Alaiul colindătorilor”. În acest an, datorită vremii nefavorabile cele 25 de cete de colindători au fost primite în demisolul noii biserici din cartierul reșițean Govândari, aflată în stadiul de finalizare.

Cei aproape 1000 de colindători au venit din parohiile protopopiatului Reșița și de la diferite centre școlare sau culturale ale municipiului Reșița. Un moment deosebit a fost urarea tradițională de anul nou adusă reșițenilor de un grup de elevi ai Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

La finalul manifestării, Preasfințitul părinte Episcop Lucian a mulțumit pentru vestea cea bună a Nașterii lui Hristos și a împărțit daruri și iconițe tuturor celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente