Evenimente pastoral-misionare în Arhiepiscopia Tomisului: 7-8 noiembrie 2008

Vineri, 7 noiebrie 2008, începând cu ora 15.00, Înaltpreasințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Botez pentru trei copii orfani, la biserica „Sf. Maria” din localitatea Cumpăna.

În seara aceleiași zile, la ora 18.00, ierarhul tomitan va săvârși vecernia la mănăstirea ce poartă hramul „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Strunga, jud. Constanța (în apropierea orașului Băneasa).

Mănăstirea, ridicată în preajma vechii biserici a satului,a fost construită din stuf și lut în jurul anului 1770 de către bulgari. După un secol și jumătate biserica a fost refăcută din cărămidă arsă și acoperită cu tablă, astfel că, actualmente, sunt necesare lucrări de întreținere și finisare. Maica Filareta, stareța mănăstirii, dorește să păstreze vechea arhitectură a bisericii, care „vorbește despre dragostea bătrânilor din acest vechi sat dobrogean, în care credința și nădejdea locuitorilor a fost dovedită prin ridicarea acestei biserici.”

Sâmbătă, 8 noiembrie, în ziua închinată prăznuirii „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, la ora 7.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvărși Sfințirea Mică a bisericii cu hramul „Sfântul Mucenic Dimitrie” din localitatea Dunăreni, protoieria Băneasa. Slujba va fi urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

La ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfințirea Mică a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie” din cartierul constănțean Medeea (în zona Podului de Butelii).

Sursa: Arhiepiscopia Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente