Evenimente organizate de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române

Datorită succesului înregistrat în prima parte a derulării programului „Alege Școala!”, Patriarhia Română a decis extinderea acestuia și în Ardeal, Banat, Oltenia, Sudul Moldovei și Dobrogea, informează TRINITAS TV. Din luna august, în paralel cu primul program „Alege Școala!”, se desfășoară și proiectul „Alege Școala! II”.

Mâine, 31 august, în Sala „Conventus” din Palatul Patriarhiei va avea loc prima întâlnire de lucru din cadrul acestui proiect.

Va fi întâlnirea întregii echipe a acestui proiect în care vom planifica activitățile pentru următorii trei ani și vom pune la punct toate obiectivele și strategia pentru a implementa acest proiect. Este o întâlnire foarte importantă întrucât nu numai că vor participa membrii proiectului din toată țara, dar vom vedea și modul prin care acest proiect va prinde viață și cum se va desfășura pe parcursul celor trei ani de zile. Proiectul ‘Alege Școala! 2′ va avea o strategie puțin diferită față de primul proiect în sensul că prima parte sau prima perioadă a proiectului va fi alcătuită din înregistrarea tuturor preoților și a copiilor care vor participa la acest program. Înainte de a desfășura programul de formare pentru preoții din parohii vom înregistra întreg grupul țintă, constând din două mii de preoți și aproximativ 18 000 de copii, în baza de date a proiectului. Apoi fiecare zonă a proiectului, proiectul este împărțit în opt zone geografice, va stabili un calendar propriu de formare și de activități cu acei copii”, a spus Pr. Insp. Constantin Naclad din cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Lansarea oficială a proiectului „Alege Școala! 2” va avea loc miercuri, 1 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc tot în Sala „Conventus”, din Palatul Patriarhiei.

În perioada 1-2 septembrie, Sala „Conventus” din Palatul Patriarhiei va găzdui cel de-al III-lea congres național „Hristos Împărtășit Copiilor”. Evenimentul este dedicat anului omagial al Crezului Ortodox și în cadrul acestuia va fi lansat un nou proiect de cateheză pentru adulți.

Congresul Național „Hristos Împărtășit Copiilor” va reuni inspectorii eparhiali pentru cateheză din fiecare eparhie, dar și reprezentanți din Ministerul Educației și Cercetării, din Organizația World Vision și din Secretariatul de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente