Evenimente la intrarea în noul an în Arhiepiscopia Aradului

Arhiepiscopia Aradului a organizat mai multe evenimente cu prilejul trecerii în noul an, începând cu noaptea de Anul Nou, continuând pe 1 ianuarie. Astfel, la Catedrala ‘Sfânta Treime’ din Arad, cumpăna dintre ani a fost marcată prin săvârșirea slujbei de Te Deum, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat. Aici, IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, s-a rugat pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze cununa noului an.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul a subliniat rolul slujbei săvârșite, pornind de la etimologia expresiei ‘Te Deum laudamus’, arătând că omul credincios Îi aduce laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite. Slujba s-a încheiat cu un Polihroniu pentru clerul și poporul dreptcredincios. Pe

1 ianuarie, au fost sărbătorite trei evenimente, respectiv ‘Tăierea împrejur a Domnului’, ‘Sfântul Vasile cel Mare’, precum și începutul anului calendaristic. La Catedrala din Arad, IPS Timotei a săvârșit pe 1 ianuarie Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare. În predica pe care a ținut-o credincioșilor, ierarhul locului a arătat care este legătura dintre cele trei evenimente ale zilei de 1 ianuarie.

În după-amiaza aceleiași zile, după slujba Vecerniei, la Reședința arhiepiscopală a avut loc îndătinata recepție oferită de Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, IPS Timotei. Au participat preoți și monahi de la mănăstirile arădene, precum și credincioși care au ținut și în acest fel să-și manifeste prețuirea lor față de Întâistătătorul eparhiei la început de an nou. Momentul a fost marcat prin sfaturi și îndemnuri folositoare în pastorație pe care chiriarhul Aradului le-a adresat preoților la ceas de sărbătoare. Cei prezenți au răspuns prin cuvinte de mulțumire și alese urări adresate Înalt Preasfinției Sale de a petrece ani cu ocrotirea proniei cerești în slujirea lui Dumnezeu pentru mântuirea păstoriților arădeni.

Comentarii Facebook


Știri recente