Evenimente la Hramul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

Astăzi, 27 octombrie, este ziua de prăznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, și hramul Catedralei patriarhale. Ziua este bogată în evenimente, începând cu Sfânta Liturghie și continuând cu concursul coral de muzică eclesială ‘Tineri, Lăudați pe Domnul!’, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române, citat de „Ziarul Lumina”.

Între orele 6:00 și 8:00, în Catedrala patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru cei care doresc să se împărtășească la prima oră a dimineții, în special copii și bolnavi.

De la ora 9:30, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurați de un sobor de ierarhi ortodocși români și greci, preoți și diaconi, pe podiumul special amenajat lângă Catedrala patriarhală.

De la ora 18:00, în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, se va desfășura etapa finală a celei de-a treia ediții a concursului coral național de muzică eclesială intitulat ‘Lăudați pe Domnul!’, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în colaborare cu Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vor concura cele șase formații corale ale catedralelor chiriarhale câștigătoare ale etapei desfășurate la nivelul fiecărei mitropolii din țară. Concursul va fi transmis în direct de posturile de radio și televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române.

Ședință solemnă a Sfântului Sinod

Mâine, 28 octombrie 2010 (zi în care va fi prăznuit Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul mitropolit al Țării Românești):

De la ora 8:00, în Catedrala patriarhală, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească și va fi pomenit Sfântul Ierarh Iachint, Mitropolitul Țării Românești.

De la ora 10:30, în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu tema ‘2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești în Patriarhia Română’, transmisă în direct de posturile de radio și televiziune TRINITAS.

De la ora 17:00, vor fi sfințite și inaugurate: magazinul de cărți, obiecte și veșminte bisericești ‘Ornate bisericești’ (str. Șerban Vodă nr. 31), curățătoria chimică ecologică ‘Bob de rouă’ pentru haine și veșminte bisericești (str. Intrarea Miron Cristea nr. 2), atelierul de croitorie pentru haine și veșminte bisericești ‘Reverenda’ (str. Intrarea Miron Cristea nr. 5) ale Arhiepiscopiei Bucureștilor. În continuare, de la ora 18:00, vor fi sfințite birourile Axios și Dignitas, apartamentul Stavros din Palatul Patriarhiei și Cortul Bucuriei din parcul aceluiași palat.

Comentarii Facebook


Știri recente