Evenimente importante la Biserica Sfântul Gheorghe – Nou

Anul 2014 este dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni, întrucât se împlinesc 300 de ani de la martirizarea și trecerea acestora în rândul mucenicilor lui Hristos. În acest context, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat hotărârea ca acest an să fie declarat, pe lângă „Anul omagial euharistic”, și „An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”. Programul manifestărilor religioase consacrate omagierii Sfinților Brâncoveni din anul 2014 cuprinde evenimente importante, care sunt legate de ctitoria Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București.

Primul popas duhovnicesc însemnat va avea loc în data de 21 mai 2014, când, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și în consonanță cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce privește cinstirea cuvenită acordată Sfinților Brâncoveni în anul 2014, se va desfășura o procesiune solemnă cu moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. Această procesiune deosebită este inspirată de o altă mare procesiune, organizată în urmă cu 80 de ani (21 mai 1934), când osemintele mucenicești ale Marelui Voievod și Martir au fost purtate întru cinstire, de la Catedrala patriarhală la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou, după care au fost reînhumate în mormântul voievodal din ctitoria sa.

Această măreață și emoționantă procesiune de anvergură națională reprezintă prețuirea deosebită pe care clerul și credincioșii ortodocși români o acordă jertfei mucenicești pentru Hristos și pentru țară a Sfinților Martiri Brâncoveni.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente