Evenimente deosebite la Catedrala Episcopala din Slobozia

Moastele Sfantului Mucenic Dasie si ale Sfantului Mucenic Emilian vor poposi astazi si maine in Municipiul Slobozia.

Moastele celor doi sfinti vor fi aduse prin bunavointa Mitropoliei Durostorumului pastorita de Inalt Prea Sfintitul Ilarion.

In dimineata zilei de astazi, la orele 10.00, a avut loc procesiunea intimpinarii Sfintelor Moaste in localitatea Chiciu.

La orele 11.00, Moastele celor doi Mucenici Dasie si Emilian au ajuns la Manastirea ‘Sfintii Voievozi Mihail si Gavriil’ din Slobozia, dupa care a avut loc o procesiune spre Catedrala Episcopala ‘Inaltarea Domnului’.

Moastele Sfantului Mucenic Dasie si ale Sfantului Mucenic Emilian au fost depuse la Catedrala Episcopala din Slobozia, spre a fi cinstite de catre credinciosi.

In dimineata zilei de maine, 25 martie, cand Biserica Ortodoxa praznuieste Buna-Vestire, incepand cu orele 09.00, Prea Sfintitul Damaschin Coravu – Episcopul Sloboziei si Calarasilor impreuna cu Inalt Prea Sfintitul Ilarion – Mitropolitul Durostorumului, inconjurati de un sobor de inalti ierarhi, preoti si diaconi, vor oficia slujba Sfintei Liturghii Arhieresti in Catedrala Episcopala din Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente