Evenimente culturale cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva

Cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași sunt prevăzute, în acest an, două evenimente culturale deosebite: concursul coral „Cântați Domnului”, ajuns la ediția a V-a, la care vor participa coruri din toate județele Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Simpozionul „Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie – izvoare ale vieții veșnice”.

Consursul coral „Cântați Domnului” va avea loc în data de luni, 13 octombrie a.c., la Centrul de Conferințe „Providența”, începând cu ora 17.00, intrarea fiind liberă.

Simpozionul „Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie – izvoare ale vieții veșnice” se va desfășura miercuri, 15 octombrie a.c., deschiderea lucrărilor în plen având loc în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași. La acest simpozion vor participa ierarhii prezenți la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, profesori de la facultățile de teologie din țară, profesori de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, precum și invitați din străinătate.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…