Evenimente comemorative la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

Vineri, 27 februarie 2009, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, s-au desfășurat două manifestări comemorative. La evenimente, au participat invitați din Iași, Roman și Pașcani, profesorii și elevii Seminarului.

Este vorba despre o dezbatere pe tema „Prezent și perspective în evaluarea memoriei Mitropolitului Visarion Puiu”. Dezbaterea a avut, ca punct de plecare, o sesiune de comunicări științifice dedicată împlinirii a 130 de ani de la nașterea Mitropolitului Visarion Puiu. Această manifestare a făcut parte din ediția a XIII-a a „Zilelor «Mitropolit Visarion Puiu»”.

De asemenea, a fost evocată personalitatea Ieromonahului Petru Pogonat, fost viețuitor al Mănăstirii Neamț. Cu această ocazie, a fost lansată cartea „Petru Pogonat – meditațiunile unui călugăr surghiunit”. Volumul cuprinde eseuri și cugetări ale Ieromonahului Petru, care, înainte de a intra în monahism, a fost primar și prefect de Iași, precum și vicepreședinte al Camerei Deputaților. Textele sunt adunate de Părintele Ioan Gherasim, fost director al Seminarului, care realizează o bogată introducere despre viața și activitatea Ieromonahului Petru și a altor călugări nemțeni, ce, în perioada 1954-1959, și-au împărtășit experiența duhovnicească elevilor Seminarului.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente