Evenimente comemorative cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie

În Capitală, evenimentele comemorative au început astăzi, 1 decembrie 2008, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. Acolo, dimineață la ora 9, a fost oficiată o slujbă de pomenire a ostașilor și luptătorilor români căzuți pentru apărarea patriei și a unității naționale. De asemenea, la Arcul de Triumf a avut loc astăzi o paradă militară la care a participat președintele țării, domnul Traian Băsescu. Reprezentantul Patriarhiei Române la acest eveniment a fost Preasfințitul Părinte Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal.

Pentru prima dată după 50 de ani, românii au putut admira cu prijul paradei militare de la 1 decembrie și defilarea Cavaleriei Jandarmeriei din București.

Ziua Națională a fost marcată astăzi și la Timișoara. În bisericile din municipiu și la Catedrala mitropolitană au fost săvârșite slujbe de Te Deum și slujbe de pomenire a eroilor neamului. Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a participat la slujbele religioase și ceremoniile militare care au avut loc atât la monumentul ostașului român din Parcul Central, cât și la statuia regelui Ferdinand al României din Piața Operei

La Timișoara s-au mai săvărșit astăzi slujbe de pomenire a eroilor neamului la monumentul I.C. Brătianu din Parcul Civic, precum și la Monumentul Eroilor din cele două războaie mondiale din Cimitirul Eroilor. Evenimente similare au avut loc în mai multe orașe ale țării.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente