Eveniment religios în Parohia Cuci, Protopopiatul Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia mâine la ora 10:00, slujba de resfințire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din parohia Cuci, Protopopiatul Roman.

La acest sfânt lăcaș, ce datează din anul 1816, s-au realizat lucrări de reînnoire în ultimii ani sub coordonarea părintelui paroh Constantin Carp, susținut de credincioșii din zonă. Cu aceeași ocazie, PS Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți, va sfinți și binecuvânta noul așezământ social-filantropic, ce va purta hramul Sfântului Dionisie Exigul. Construit începând cu anul 2009, așezământul va contribui la intesificarea activităților social-filantropice în parohie.

Fiind ziua începutului propovăduirii Mântuitorului nostru Iisus Hristos în lume, PS Ioachim Băcăuanul va oficia, în spiritul tradiției, și o slujbă de Te Deum în prima zi a Anului bisericesc. Totodată, Preasfinția Sa va rosti și rugăciuni de binecuvântare a copiilor din această parohie, după cum ne informează pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Eparhiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente