Eveniment religios în localitatea Botești din Protopopiatul Bacău

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia, duminică, 21 octombrie 2012, slujba de sfințire a Așezământului social-filantropic „Sf. Cuv. Parascheva” de la biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din satul Botești, comuna Ungureni, Protopopiatul Bacău, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Acest așezământ a fost construit începând cu anul 2009, cu fondurile provenite de la primărie și de la unii oameni cu suflet mare, care au dorit să se implice în viața acestei comunități. De altfel, în acest spațiu vom oferi copiilor din sat un sprijin de genul „Școală după școală”, cu ajutorul dascălilor care predau în comuna noastră”, a explicat preotul paroh Ciprian Bertea.

Tot duminică, va fi sfințită și clopotnița ridicată lângă biserică, unde au fost montate cele două clopote din turla locașului de cult, mutate din cauza vechimii acestuia.

„A fost necesară o asemenea lucrare, deoarece turla bisericii, ce datează din anul 1835, nu mai putea face față clopotelor a căror greutate este considerabilă. Lucrările pentru clopotniță au început în anul 2011 și s-au finalizat anul acesta”, a mai adăugat preotul Bertea.

Comentarii Facebook


Știri recente