Eveniment omagial în Parohia Cut 1

În Parohia Cut 1 din Protopopiatul Piatra Neamț a fost organizat Joi, 15 mai 2014, un eveniment amplu în cinstea Anului omagial euharistic și a Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, potrivit mmb.ro.

Mai întâi s-au oficiat Utrenia și Sfânta Liturghie în sobor, alături de părinții din Cercul Pastoral „Sfânta Teodora de la Sihla” slujind și părintele Valentin Tofan, protopopul Protoieriei Piatra Neamț. În cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit 50 de preșcolari ai grădiniței din localitate.

După expunerea de către părintele paroh Augustin Politic a temei întâlnirii – „Martiriul Sfinților Brâncoveni văzut prin ochii copiilor” – a urmat o prezentare Power-Point a parteneriatului educațional dintre parohie și Școala Gimnazială Nr. 3 Cut, un montaj literar-muzical, realizat de elevii clasei a IV-a și coordonat de doamna învățătoare Aurora Humulescu, și o expoziție cu lucrările artistice ale copiilor, executate în tematica amintită. Programul a fost încheiat de analize, dezbateri și impresii ale participanților.

„Prezentarea unui astfel de moment presupune multă muncă, multă dragoste și mult suflet. Evenimentul la care am luat parte a fost inedit, prin gradul de dificultate al rolurilor jucate de copii. Au fost multe date istorice, care au fost comunicate într-un mod foarte frumos, iar derularea vieții Sfântului Constantin Brâncoveanu a mișcat sufletele și mințile noastre, care au fost plimbate prin ctitoriile brâncovenești și prin jertfa pentru Hristos a sfinților brâncoveni. Martiriul lor ne-a adus imaginea demnității, a verticalității, a bucuriei sfinților pe care copiii au reușit să o transmită cu mult entuziasm, cu multă dăruire. Momentul de astăzi e doar o părticică din parteneriatul dumnevoastră, dintre Biserică și Școală. Ați împodobit biserica cu cea mai frumoasă podoabă, copiii, cu cele mai frumoase voci și cele mai frumoase chipuri, cele ale copiilor, și cu cele mai calde culori ale veșmintelor noastre – costumele populare purtate de elevii prezenți astăzi”, a spus în cadrul evenimentului pr. protopop Valentin Tofan.

„Aducem mulțumiri mai marilor noștri care ne-au oferit binecuvântare pentru organizarea acestei întâlniri, corpului profesoral al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cut, reprezentanților mass-mediei care au făcut cunoscută acțiunea noastră, fraților slujitori și membrilor consiliului și comitetului parohial care au fost și ne sunt mereu aproape în astfel de momente”, a adăugat și părintele paroh Augustin Politic.

Copiii participanți au primit la final dulciuri și iconițe din partea Parohiei Cut 1, urmând ca în perioada de timp rămasă până la vacanță să fie organizate și alte evenimente comune ale bisericilor din Cut și școlii din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente