Eveniment educativ-cultural la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi au fost sărbătorite, ieri, 26 septembrie 2012, limbile europene prin mai multe activități coordonate de cadrele didactice ale seminarului. Instituția a organizat acest program întrucât are o secție de Teologie-bilingv pentru fiecare an de studiu.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’, secția Teologie-bilingv din Dorohoi, au derulat ieri mai multe activități educative, cu prilejul celebrării Zilei Europene a Limbilor (26 septembrie). Aceste activități au avut drept scop cunoașterea de către elevii acestei școli teologice a diversității lingvistice, a valorii tuturor limbilor vorbite în Europa, inclusiv a limbii române, dar și conștientizarea importanței învățării limbilor străine. După cum ne-a relatat pr. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi, principalele activități derulate cu elevii în această săptămână au constat în prezentarea de referate și momente artistice legate de rolul limbii române.

Prof. Raluca Condurache de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi a expus un referat cu tema ‘Limbile vorbite în Europa’. În cadrul temei s-au prezentat limbile pe care le vorbesc europenii, rolul limbii române și importanța învățării limbilor străine – crearea panoului limbilor moderne. De asemenea, programul manifestărilor a mai cuprins următoarele teme: ‘Cel mai frumos mesaj’, de prof. Chicoș Elena (mesaje electronice către prietenii europeni ai elevilor școlii), ‘Excursie virtuală’, de prof. Gianina Butescu (o excursie virtuală în Franța, Anglia și Turcia), ‘Aplauze… aplauze’, de prof. Elena Chicoș și prof. Gianina Butescu (micro-spectacol de cântece și poezii în limbi străine).

‘Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor. Evenimentul de la seminarul nostru arată deschiderea școlii teologice din Dorohoi către societate. Profilul Teologie-bilingv de la seminarul nostru conferă copiilor șansa de a se afirma și de a continua studiile superioare la facultăți în domeniu’, a spus pr. prof. Constantin Muha.

Comentarii Facebook


Știri recente