Eveniment editorial la Palatul Patriarhiei, 22 octombrie 2009

În ziua de 22 octombrie 2009, orele 13:00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, va avea loc lansarea cărții domnului Pierre Rabhi, „Manifest pentru o nouă relație a omului cu pământul”, apărută recent la Editura BASILICA a Patriarhiei Române.

Scriitor și gânditor francez de origine algeriană – născut în anul 1938 în localitatea Kenadsa situată într-o oază din deșertul african -, domnul Pierre Rabhi îndeamnă la meditație asupra crizei ecologice de astăzi și propune ca soluție o nouă etică a vieții sau a viețuirii respectuoase și responsabile față de mediul înconjurător.

„Această carte impresionează atât prin cultura și înțelepciunea autorului, cât și prin soluțiile propuse în fața crizei ecologice și alimentare de azi. Deși nu este o carte teologică, ea are valoare spirituală deosebită ca încercare de-a uni între ele știința și conștiința umană, informația tehnică și înțelepciunea care apără viața. Ni se oferă aici o profundă reflecție etico-filosofică asupra agriculturii și mediului înconjurăror ca mediu de cultivare a unei relații spirituale înțelepte a omului cu natura susținătoare a vieții create de Dumnezeu. Întrucât ne oferă o perspectivă de vindecare a relației agresive a omului față de natură, această carte se adresează nouă tuturor”, consideră Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care semnează Prefața lucrării.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…