Eveniment editorial la Libraria Junimea din Iasi

A fost lansata cartea Comunicare pentru comuniune a P.C. Pr. Prof. Dr. Nicolae Dascalu

La libraria Junimea din Iasi, vineri, 9 martie 2001, avut loc un veritabil eveniment editorial: lansarea cartii Comunicare prin comuniune, a P.C. Pr. Prof. Dr. Nicolae Dascalu, director al Institutului Cultural-Misionar Trinitas, consilier cultural in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, preot paroh al bisericii Talpalari din oras. Au fost prezente la eveniment figuri marcante ale culturii iesene, reprezentanti ai Bisericii.

Poetul Lucian Vasiliu, unul dintre participanti, in cuvantul rostit cu acest prilej, mentiona:

Cartea reprezinta, inainte de orice, o invitatie la a medita. Parintele Nicolae Dascalu, un om de spirit ales, un scriitor de carte buna, a produs dovada unei carti de exceptie – Comunicare pentru comuniune. (…) Traim intr-o era a comunicarii in care oamenii sunt coplesiti de o avalansa de informatii. Oferta mediatica este gigantica. Este cu mult peste posibilitatea unui individ de a recepta informatiile. Cred ca Parintele Dascalu ne ofera prin aceasta carte o sansa de izbavire, de reintoarcere la lectura fundamentala care este textul sacru al Cartii Cartilor – Biblia.

Prefata cartii Comunicare si comuniune este semnata de prof. dr. Vlassios Phidas de la Universitatea din Atena si Institutul teologic de studii superioare Chambesy – Geneva.

Cartea P.C. Pr. Prof. Dr. Nicolae Dascalu a aparut la Editura Trinitas. Este o lucrare ce a fost distinsa de Facultatea de teologie a Universitatii Misericorde – Fribourg (Elvetia) cu premiul Jean-Louis Leuba pentru anul 2000.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente