Eveniment duhovnicesc memorabil la Catedrala eparhială de la Curtea de Argeș

În această seară a avut loc proclamarea locală în Episcopia Argeșului și Muscelului a canonizării a Sfântului Voievod Neagoe Barasab, a Sfântului Ierarh Iachint și a Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Ceremonia a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

Cu acest prilej, s-a desfășurat și ceremonia de ridicare în rang a Episcopiei Argeșului și Muscelului. De astăzi, această eparhie se numește oficial „Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului”.

Odată cu ridicarea în rang de arhiepiscopie a Episcopiei Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Părinte Episcop Calinic a fost ridicat la rang de arhiepiscop. În cadrul ceremoniei, Preasfinția Sa a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel însemnele arhiepiscopale: mantia de arhiereu, crucea patriarhală pentru arhierei, engolpionul, camilafca și cârja arhierească.

Episcopia Argeșului și Muscelului datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. La data de 18 octombrie 1793, ca urmare a propunerii mitropolitului Dositei Filitti, domnitorul Alexandru Moruzi al Țării Românești a aprobat împreună cu Divanul Țării, înființarea unei episcopii la Argeș. Primul episcop a fost Iosif de Sevasta.

Comentarii Facebook


Știri recente