Eveniment dedicat centenarului nașterii Părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus

La Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus a avut loc astăzi, 25 septembrie un simpozion dedicat centenarului nașterii Părintelui Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României secolului al XX-lea. Întrunirea a fost organizată de Mănăstirea „Brâncoveanu” și Fundația „Părintele Arsenie Boca” din București și s-a bucurat de participarea unor importante personalități ale vieții religioase și laice autohtone care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Boca. Printre acestea s-a aflat și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu: „L-am cunoscut personal și mărturiile pe care le-am adus au ținut cont de valoarea aceste personalități și de importanța sfaturilor pe care le-am primit de la părintele Arsenie Boca pentru viața mea. În același timp am dorit ca să stabilim un cadru în care să se deruleze toate aceste mărturii, adică ele să nu fie înflorite și ca nu cumva ele în loc să îl cinstească ca personalitate și om al Bisericii, să îi umbrească viața prin mărturii care nu sunt veridice”.

Simpozionul a avut loc în Aula Academiei Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

„Am discutat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte și Mitropolit Laurențiu al Ardealului și cu ceilalți participanți, în special despre personalitatea părintelui Arsenie Boca, adică despre moștenirea spirituală a sfinției sale, despre influența duhovnicească în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, despre cultul personalității sfinției sale, despre responsabilitatea care cade pe umerii ierarhiei, a clerului și a credincioșilor din Biserica noastră în perspectiva canonizării părintelui Arsenie Boca”, a spus Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locțiitor al Daciei Felix.

Simpozionul se va încheia mâine, 26 septembrie, când, după Sfânta Liturghie, va fi oficiat un parastas pentru părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…