Eveniment cultural religios la Biblioteca Națională a României

Programul „O perspectivă asupra culturii – Biblioteca Națională a României”, dedicat inaugurării noului sediu al instituției, s-a încheiat vineri 27 aprilie 2012 cu un simpozion despre colecțiile patrimoniale ale Bibliotecii, marcându-se totodată și încheierea seriei de tipărituri Macarie și împlinirea a 500 de ani de la primele cărți tipărite pe teritoriul României. Evenimentul a inclus și o serie de portrete de biblioteci, printre care și Biblioteca Sfântului Sinod.

‘Prezența Bibliotecii Sfântului Sinod în cadrul manifestării de astăzi este firească, în primul rând pentru că Biblioteca Sinodului este cunoscută acum în mediul bibliotecilor din țară și a celor din București, cu care și are mai multe colaborări și proiecte comune. Astăzi am venit la Biblioteca Națională în primul rând pentru a susține o comunicare în cadrul cercului de bibliofilie care își propune să reunească cercetători și istorici ai cărții care să descopere rezultatele cercetărilor interprinse în colecțiile de carte veche, în cazul meu am interprins cercetări în colecțiile Bibliotecii Sinodale care din nefericire au rămas până astăzi ascunse de privirea istorricilor, dar care se pare că au un viitor foarte fericit. De asemenea, am prezentat un portret al Bibliotecii Sfântului Sind”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Policarp Chițulescu director, Biblioteca Sfântului Sinod.

Au fost vernisate și expoziții tematice și au fost organizate ateliere de carte. Prin colecțiile sale valoroase care includ manuscrise, partituri, stampe, documente de arhivă, fotografii, cărți vechi și rare etc., Biblioteca Națională a României este una dintre cele mai mari și mai importante instituții patrimoniale ale țării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…