Eveniment cultural la Vaslui

În data de 24 mai 2009, în Duminica a VI-a după Paști, Preasfințitul Părinte Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Hușilor a oficiat slujba Sfintei Liturghii la biserica cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din municipiul Vaslui, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În după amiaza aceleiași zile, în prezența Preasfinției Sale și a reprezentanților autorităților locale și județene, Episcopia Hușilor a organizat un concert de muzică corală, ce a avut loc în municipiul Vaslui la Casa de Cultură „Constantin Tănase”, începând cu orele 15:00, manifestare la care au participat numeroși spectatori.

La concert au participat următoarele coruri: corul „Gavriil Musicescu” al Protopopiatului Vaslui, corul „Gheorghe Cucu” al Protopopiatului Bârlad, corul „Sfântul Roman Melodul” al Protopopiatului Fălciu, corul „Nicolae Lungu” al Protopopiatului Huși, corul „Sf. Ioan Damaschin” al Protopopiatului Negrești și corul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” Huși. Fiecare cor a susținut un număr de 4-6 piese, cântări specifice perioadei Penticostarului, dar și alte cântări religioase și laice.

La finalul manifestării, Preasfințitul Părinte Corneliu Bârlădeanul a adresat participanților un cuvânt de binecuvântare. Preasfinția Sa a explicat participanților semnificațiile adânci ale cântării bisericești, ce are rolul de a crea cadrul potrivit pentru rugăciune, dar și menirea de a apropia pe om de Dumnezeu. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit faptul că ne aflăm către finalul perioadei Penticostarului, perioadă ce stă sub semnul marelui praznic al Învierii din morți a Mântuitorului Hristos și a invitat în încheiere pe cei prezenți să se facă părtăși Învierii și să cînte împreună cântarea „Hristos a înviat”.

Concertul a fost inițiat de către Preasfințitul Părinte Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Hușilor, care a menționat că evenimentul va fi continuat periodic în toate orașele eparhiei.

Sursa: episcopiahusilor.ro

Comentarii Facebook


Știri recente