Eveniment cultural la Seminarul Teologic din București

Și elevii Seminarului „Nifon Mitropolitul” din Capitală au evocat astăzi personalitățile Unirii Principatelor Române în cadrul unei serbări. S-au recitat poezii și au fost interpretate cântece patriotice.

„Seminarul Teologic din București cu toți ostenitorii săi, cadre didactice, elevi și toți cei care sunt în personalul administrativ, au sărbătorit cum se cuvine acest moment de simțire și de trăire patriotică al Unirii de la 24 ianuarie 1859. Acum 153 de ani înaintașii noștri au pus bazele întemeierii statului modern în care astăzi viețuim, ne rugăm și simțim creștinește. De aceea, am considerat că este o datorie de onoare ca să punem la sufletele și inimile copiilor noștri aceste sentimente patriotice”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Mihai Aurel, directorul Seminarului „Nifon Mitropolitul” din Capitală.

Au fost participat, alături de conducerea Seminarului și de elevi, și cadre didactice.

Seminarul bucureștean își va cinsti miercuri, 25 ianuarie, ocrotitorul: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul, Arhiepiscopul Constantinopolului. Sfânta Liturghie de hram va fi oficiată în biserica Mănăstirii „Radu Vodă” de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…