Eveniment cultural la Craiova

Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost prezent joi, 28 iunie 2012, la lansarea volumului omagial „In honorem Dinu C. Giurescu”, eveniment organizat de Departamentul de Istorie al Facultății de Teologie, Istorie și Științe ale Educației din Craiova.

La manifestarea care a avut loc în Sala Albastră a universității au mai participat prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul universității, Dinu C. Giurescu, academicieni, reprezentanți ai autorităților publice locale și personalități culturale din Oltenia, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În deschiderea evenimentului, Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de întâmpinare, apreciind opera și întreaga activitate a distinsului istoric sărbătorit în această zi.

„Omagiind pe domnul academician Dinu C. Giurescu, îi respectăm activitatea și dorim să transmitem prin universitatea noastră, prin învățământul din Oltenia și din țară, un mesaj tuturor celor care învață, celor care sunt în slujba învățământului pentru că, prin cinstirea onorabilului academician, cinstim învățământul românesc, cercetarea românească. Dorim ca învățământul românesc să ocupe un loc de cinste în activitatea noastră, deoarece avem nevoie ca urmașii noștri să aibă modele de urmat. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și să ne descoperiți în continuare din tainele istoriei mulți ani de acum înainte”, a spus Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și decan al Facultății de Teologie, Istorie și Științe ale Educației din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente