Eveniment cultural la Biserica „Învierea Domnului” din Bârlad

Sărbătoarea Floriilor a fost prilej de bucurie pentru credincioșii Parohiei „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” din Bârlad, care au avut ocazia de a viziona un moment artistic susținut de elevii din oraș și nu numai. De asemenea, a fost vernisată o expoziție de ouă încondeiate, icoane pe sticlă, icoane pe piatră și felicitări, realizate de copii, potrivit mmb.ro.

La Biserica cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” din Bârlad s-a desfășurat duminică, 13 aprilie 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, o manifestare prilejuită de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim. În fața credincioșilor au venit membrii Corului de copii „Anghelos” care au interpretat cântece dedicate Intrării Domnului în Ierusalim și grupul de tineri „Sfânta Ecaterina”, care a prezentat poezii religioase și cântări specifice perioadei Postului Mare. După concert, s-a desfășurat o expoziție de ouă încondeiate, icoane pe sticlă, icoane pe piatră și felicitări, realizate de copii. „În mijlocul nostru au fost prezenți câțiva copii de la Școala Generală Băcani, însoțiți de dascălii lor. Apoi, corul de tineri al parohiei noastre a interpretat cântări si poezii. În mijlocul nostru l-am avut și pe prof. Didu Clapon, membru în Adunarea eparhială a Eparhiei Hușilor și în Adunarea național-bisericească, care a vorbit despre însemnătatea picturilor și dragostea cu care acestea au fost făcute. De asemenea, la eveniment a fost prezent și ctitorul bisericii, ing. Constantin Constantinescu, primarul orașului Bârlad. Alături de aceștia, au mai fost prezenți și profesori și învățători de la Centrul Educațional”, a spus pr. paroh Petru Silviu Giușcă. Spectacolul s-a încheiat cu oferirea de daruri tuturor copiilor implicați în activitatea din ziua de Florii, organizată pentru al doilea an consecutiv. „Ne-am pregătit cu daruri constând în fructe, bomboane, cărți și iconițe pentru toți cei aproximativ 70 de copii. Într-un cuvânt, putem spune că dragostea acestor copii a fost răsplătită prin prezența celor care au apreciat atât lucrările, cât și cântările pregătite”, a adăugat pr. paroh Petru Silviu Giușcă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…