Eveniment cultural în Parohia Chintinici, Protopopiatul Roznov

În Parohia Chintinici, Protopopiatul Roznov va avea loc mâine, 15 septembrie 2011, de la ora 15:30, lansarea volumelor „Roznovul în mărturii documentare până la jumătatea secolului al XIX-lea” și „Ctitoriile familiei Rosetti al Roznov”, de părintele Iulian-Mihail Vasile.

După cum a relatat părintele paroh Iulian-Mihail Vasile, cele două apariții au apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Cărțile care vor fi lansate constituie de fapt o juxtapunere a vieții spirituale și istoriei orașului Roznov. Odată cu venirea mea ca tânăr preot paroh în satul Chintinici, în anul 2000, m-am legat sufletește de aceste meleaguri pe care le cunoșteam mai mult din povestiri. Aici am legat numeroase prietenii cu oamenii locului și am reușit împreună cu ei să zidesc o nouă biserică. Pasiunea mea pentru istoria și toponimia locului, cultura și spiritualitatea comunității s-a materializat în slova celor două cărți”.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai Centrului eparhial Iași, ai Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Neamț, ai Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași, ai autorităților locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente