Eveniment cultural-artistic în Parohia Bașeu din județul Botoșani

În Parohia Bașeu – Hudești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc în prima zi de Crăciun evenimentul cultural-artistic „Hristos Se naște, măriți-L!”. Acesta a constat într-un spectacol de colinde, poezii și piesa de teatru „Nașterea Domnului”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Pentru început, grupul „Bujoreii Bașeului”, al copiilor din grupul de cateheză, dirijat de Alexandra Scriba, a interpretat un repertoriu de colinde în limbile română, engleză, franceză și germană. În continuare copiii de la Școala cu clasele I-VIII Hudești au arătat printr-o piesă de teatru și prin colindele interpretate cum s-a desfășurat Nașterea Domnului.

„La final, am accentuat importanța sărbătorii Nașterii Domnului nu doar pentru copii, ci pentru toți oamenii. Cu toții trebuie să-L primim în sufletele noastre pe Mântuitorul, Pruncul cel curat, ca într-o peșteră mult mai primitoare ca cea de odinioară”, a afirmat pr. paroh Iulian Andrei.

Între parohia Bașeu – Hudești și unitatea de învățământ din sat există un acord de protocol semnat cu prof. Aurel Moșneguțu, directorul școlii, care cuprinde participarea copiilor îndrumați de instit. Cristina Ifrim la serbările dedicate copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente