Eveniment academic la Constanța

Peste 120 de studenți și profesori din 20 de universități europene sunt prezenți timp de 12 zile la Constanța pentru un dialog academic pe tematică teologică interconfesională și interreligioasă. Deschiderea oficială a programului intensiv Erasmus/Socrates, organizat de Facultatea de Teologie ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei”, a avut loc, astăzi, în cadrul Universității „Ovidius”. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Suntem bucuroși să derulăm în cadrul unui program Erasmus acest dialog care implică cu adevărat necesitatea ca noi să fim europeni nu numai în privința unei uniuni politice, ci și a unei perspective de unitate religioasă. De aceea suntem bucuroși să fim gazda unei asemenea manifestări care va aduce prestigiu universității noastre, Dobrogei, dar și țării noastre, învățământului superior românesc și Bisericii Ortodoxe „, a spus ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului potrivit TRINITAS TV.

La sfârșitul anului 2009, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei” din Constanța a fost selecționată ca partener direct și coorganizator în desfășurarea Programului Intensiv Erasmus/Socrates, program ce se întinde pe perioada a trei ani. Programul se adresează studenților de la cursurile de master și doctorat.

Comentarii Facebook


Știri recente