Evanghelia în imagini – proiect desfășurat în Parohia Uda, Protopopiatul Pașcani

În Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, Protopopiatul Pașcani, a avut loc, duminică, 11 martie 2012, etapa a IV-a a Proiectului „Evanghelia în imagini”, proiect inițiat de tânărul Răzvan Pintilie, student la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, având sprijinul parohiei.

Cei 25 de copii și tineri implicați în proiect au avut ca sarcină pentru această duminică, pictarea unei icoane la alegere, având în vedere faptul că Duminica Ortodoxiei este triumful creștinilor împotriva celor care luptau contra icoanelor. Pentru duminica următoare, copiii vor avea de transformat în imagine, textul Evangheliei din Duminica a II-a din Postul Mare, adică vindecarea slăbănogului din Capernaum.

Mai multe informații a oferit Răzvan Pintilie, inițiatorul Proiectului „Evanghelia în imagini”: „Copiii sunt foarte talentați și este o bucurie să te implici într-un astfel de proiect, când vezi că la Biserică vin din ce în ce mai mulți copii. De asemenea, campania de lectură a cărților religioase din biblioteca parohială Sfântul Ierarh Dosoftei are rezultate foarte bune, de la 1 ianuarie 2012 până în prezent, fiind citite aproximativ 300 de cărți, atât de copii, cât și de cei mai vârstnici”.

Comentarii Facebook


Știri recente