Evanghelia Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 6 martie, în Duminica Lăsatului sec de brânză numită și a Izgonirii lui Adam din Rai. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa din Evanghelia după Matei, capitolul VI, versetele de la 14 la 21, informează TRINITAS TV.

„Pericopa evanghelică ce se citește în această duminică, numită și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai ne pregătește pentru exercițiul de dezpătimire pe care îl punem în lucrare în Postul Mare. Adică, cele mai la îndemână mijloace de dezpătimire sunt rugăciunea și postul. Așa spune Mântuitorul Iisus Hristos atunci când este vorba de lupta cu duhurile necurate: ‘Acest soi de demoni nu iese decât cu post și cu rugăciune’ (Matei 17, 21). În pericopa evanghelică din duminica aceasta suntem învățați să ne rugăm și să postim, dar nu oricum, ci pregătiți, având o anumită atitudine interioară față de rugăciune și față de post”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Pericopa evanghelică a acestei duminici subliniază faptul că postul trebuie să fie însoțit întotdeauna de rugăciune.

„Postul și rugăciunea de care face amintire pericopa evanghelică sunt cele două aripi ce ne ridică. Cu o singură aripă pasărea nu poate zbura. Așa este și cu rugăciunea și postul care sunt înfrățite. Rugăciunea fără post poate deveni un pietism dulceag. Postul fără rugăciune poate deveni o asceză fără de folos”, a mai adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Aceasta duminică este ultima din perioada de pregătire duhovnicească pentru Postul Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente