Evanghelia duminicii dinaintea Înălțării Sfintei Cruci

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 12 septembrie, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa scripturistică din capitolul al III-lea al Evangheliei după Ioan, versetele de la 13 la 17.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele conf. univ. dr. Dumitru Vanca, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia: „Evanghelia după Ioan face pomenire de șarpele care a fost înălțat de Moise în pustie. De fapt, prin acest cuvânt, Mântuitorul Iisus Hristos face pomenire despre acel ajutor pe care cei ce au invocat ajutorul lui Dumnezeu, atunci când se aflau înaintea șarpelui atârnat pe lemn, îl primeau de la El. La fel, creștinii care își înalță privirea spre Sfânta Cruce vor primi ajutor de la Dumnezeu, dacă această rugăciune se face cu credință. Dumnezeu atât de mult a iubit lumea, încă l-a dat pe singurul Său Fiu spre jertfă. Aceasta ne aduce aminte de modul în care Dumnezeu a încercat dragostea lui Avraam, când i-a cerut să își sacrifice singurul său fiu. De data aceasta, nu dragostea lui Avraam este încercată, ci este dovedită dragostea lui Dumnezeu față de omenire”.

Evanghelia ne arată deopotrivă Taina Crucii și Taina Învierii. Acesta este și motivul pentru care Părinții Bisericii au rânduit citirea acestei pericope în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci.

Tot mâine se va face și Odovania praznicului Nașterii Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente