Evanghelia Duminicii a XXIX-a după Rusalii

Creștinii ortodocși se vor afla mâine, 15 ianuarie 2012, în Duminica a XXIX-a după Rusalii. Biserica a rânduit ca, la Sfânta Liturghie, să se citească pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 17, versetele de la 12 la 19, în care se relatează minunea vindecării celor 10 leproși, informează TRINITAS TV.

Despre semnificațiile acestei evanghelii a vorbit părintele Horia Preoteasa, slujitor la Capela Spitalului Clinic Fundeni din București: ‘Avem de a face cu o vindecare mai întâi a trupului, iar prin mulțumire se ajunge la tămăduirea sufletului. Deobicei, Mântuitorul ierta întâi păcatele oamenilor și apoi tămăduia trupul. Aici, vedem o vindecare de obște, iar cel ce mulțumește primește și iertarea păcatelor. Așadar, Mântuitorul nostru Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor, tămăduitorul oricărei boli sufletești și trupești’.

Pericopa ne vorbește pe de o parte despre ce este credința adevărată și despre necredința și nerecunoștința unora, iar pe de altă parte ne invită să îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru fiecare dar primit.

Comentarii Facebook


Știri recente