Evanghelia Duminicii a XXIV-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 7 noiembrie, în Duminica a XXIV-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie se va citi pericopa desprinsă din Evanghelia după Luca, capitolul 8, versetele de la 41 la 56, în care se relatează minunea învierii fiicei lui Iair, informează TRINITAS TV.

„Este vorba despre o evanghelie în care ni se face cunoscută puterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cea atât de mare încât este în stare să aducă oamenii din moarte la viață. În cazul fiicei lui Iair este vorba despre o revenire la viața aceasta temporară, dar perspectiva creștinilor este viața veșnică”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodocșilor români din Ungaria.

Evanghelia relatează și minunea unei alte vindecări.

„În această duminică mai este vorba despre încă o minune pe care o săvârșește Domnul nostru Iisus Hristos și anume vindecare femeii care era bolnavă de scurgere de sânge de 12 ani. Concluzia pe care trebuie să o tragem este cuvântul pe care Mântuitorul Iisus Hristos îl adresează acestei femei: ‘Femeie credința ta te-a mântuit. Mergi în pace’. Tot așa și fiica lui Iair, nu atât pentru credința părinților ei care văzând că a murit plângeau în continuare și nici pentru credința Sfinților Apostoli, ci prin puterea lui Dumnezeu și prin credința care s-a manifestat ulterior nu a întârziat să își aducă roadele ei și astfel fiica lui Iair a fost înviată”, a mai spus Preasfințitul Părinte Siluan.

Tot în această duminică, Biserica noastră îi pomenește și pe Sfinții 33 de Mucenici din Melitina.

Comentarii Facebook


Știri recente