Evanghelia Duminicii a XVIII-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 26 septembrie, în Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt. În toate lăcașurile de cult, în cadrul Sfintei Liturghii, se va citi pericopa scripturistică din Evanghelia după Luca, capitolul V, versetele de la 1 la 11, în care se relatează Pescuirea minunată.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Daniel Goga, parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din București: „Domnul nostru Iisus Hristos iese la propovăduire pentru prima oară, pe malul lacului Ghenizaret și se apropie de pescarul Petru, rugându-l să îl primească și să țină cuvânt de învățătură celor care erau de față. Acesta îl primește și după cuvântul de învățătură, vrând să răsplătească buna intenție și găzduirea îl îndeamnă să arunce mrejele în partea dreaptă a corabiei. Trăgând înapoi mrejele au scos mulțime de pești, lucru care l-a înspăimântat pe Simon-Petru, fapt pentru care îi va cere Mântuitorului să plece de la el pentru ca era păcătos. Mântuitorul îi răspunde blând: ‘Vino după Mine și te voi face pescar de oameni’.”

Prin comportament și fapte, fiecare dintre noi poate fi un pescar de oameni.

În această duminică sunt pomeniți Sfântul Voievod Neagoe Basarab și Sfânta Muceniță Hira. Totodată, în calendar este amintită și Mutarea la Domnul a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan.

Comentarii Facebook


Știri recente