Evanghelia Duminicii a XVII-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla pe 29 ianuarie 2012 în a XVII-a duminică după Rusalii. La Sfânta Liturghie se va citi pericopa din Evanghelia după Matei, capitolul al 15-lea, versetele de la 21-28, în care este istorisită întâlnirea Mântuitorului cu femeia cananeancă.

Pr. Tudor Ciocan, preot de caritate la Spitalul de ortopedie „Foișorul de Foc” din București a precizat pentru TRINITAS TV: „Omul trebuie să-L caute pe Dumnezeu pentru că Dumnezeu a făcut pasul cel mare. A coborât între oameni și S-a făcut asemenea nouă, dar aceasta nu este suficient pentru noi ca să dobândim mântuirea, ci noi înșine trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu și trebuie să fim stăruitori în această căutare a lui Dumnezeu cu multă și desăvârșită smerenie pentru că doar prin smerenie putem cu adevărat să intrăm în dialog cu Domnul nostru Iisus Hristos”

Întâlnirea cu Mântuitorul va aduce speranță în viața cananeencei, care va deveni unul din numeroasele exemple de convertiți din Sfânta Scriptură.

Duminica viitoare va începe perioada Triodului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…