Evanghelia Duminicii a V-a din Postul Sfintelor Paști

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 21 martie, în Duminica a V-a din Postul Sfintelor Paști, numită și a Cuvioasei Maria Egipteanca. În cadrul slujbei Sfintei Liturghii vor fi citite pericopele scripturistice din Evangheliile după Marcu, capitolul 10, versetele de la 32 la 45 și Luca, capitolul 8, versetele de la 36 la 50.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, protos. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „În această pericopă evanghelică vedem dorința sinceră a Apostolilor de a urma pe Mântuitorul Iisus Hristos. Iar pe de altă parte vedem că aceștia aveau o gândire lumească, o gândire mai apropiată de realitățile în care se aflau ei, fiindcă doi dintre Apostolii Mântuitorului i-au cerut atunci când au auzit că va ajunge în Împărăția Lui să fie puși unul de-a dreapta și unul de-a stânga. Și atunci Mântuitorul le spune că paharul pe care îl bea El îl vor bea și ei. Dar a rândui sau a da cuiva să stea de-a dreapta și de-a stânga nu este al Său, ci este al Tatălui”.

Deși este pomenită în ziua de 1 aprilie, Cuvioasa Maria Egipteanca este prăznuită și în această duminică, fiind o pildă a pocăinței și a înălțării duhovnicești a omului.

Săptămâna viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a VI-a a Floriilor, atunci când este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim.

Comentarii Facebook


Știri recente