Evanghelia Duminicii a III-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 13 iunie, în Duminica a III-a după Rusalii. Pericopa care se va citi mâine în cadrul Sfintei Liturghii, din Evanghelia după Matei, capitolul 6, versetele de la 22 la 33 face referire la grijile vieții, informează TRINITAS TV.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne face atenți la unele realități pe care, preocupați de viața noastră de zi cu zi nu le prea observăm. Referitor la cele trebuincioase pentru hrană Mântuitorul Hristos ne arată păsările cerului care ‘nici nu seamănă, nici nu seceră, nici nu strâng în hambare, însă Tatăl nostru Cel Ceresc le hrănește’. În privința îmbrăcămintei Domnul Iisus îl amintește pe unul dintre cei mai vestiți regi ai lui Israel și anume Solomon, care se îmbrăca cu vison. Mântuitorul afirmă că îmbrăcămintea acestuia nu se poate compara cu crinii câmpului pe care îi îmbracă Tatăl Cel Ceresc. De asemenea, sufletele și trupurile noastre sunt mult mai prețioase decât hrana și decât îmbrăcămintea, decât păsările cerului și decât crinii câmpului”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

La suferințele și grijile vieții face referire și Apostolul care se va citi mâine în toate lăcașurile de cult, a mai spus Înaltpreasfinția Sa: „Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani capitolul V, versetul 3 afirmă faptul că suferința aduce încercare, încercarea aduce răbdare, răbdarea aduce nădejde pentru omul curajos. Domnul Iisus Hristos în Evanghelia după Ioan în capitolul XVII, versetul 33 spune: ‘Îndrăzniți! Eu am biruit lumea’. Așa că deși această criză economic ne predispune la îngrijorare, nu avem siguranța zilei de mâine, totuși să nu uităm că peste toate este Dumnezeu”.

Biserica noastră îi va prăznui mâine pe Sfânta Muceniță Achilina, pe Cuviosul Trifilie, precum și pe Episcopul Levcosiei din Cipru.

Comentarii Facebook


Știri recente