Evanghelia Duminicii a doua după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a doua după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii va fi citită pericopa din Evanghelia după Matei, capitolul 4, versetele de la 18 la 23. Aceasta face referire la Chemarea primilor Apostoli.

„Spune Evanghelistul Matei că Mântuitorul se afla lângă lacul Ghenizaret, Marea Galileii și între primii chemați la apostolat au fost doi frați Simon, care se va numi Petru și Andrei, fratele său. Mai apoi i-a chemat pe fiii lui Zevedeu, Iacob și Iacob. Important este că Hristos a reușit să-i cheme la apostolat, transformându-i din pescari în apostoli și mai târziu din păgâni în mucenici și a reușit să le schimbe nu numai lor modul de viață, dar ei înșiși mai târziu să schimbe modul de viață al altora. Suntem foarte bucuroși că între primii chemați la apostolat se află și Sfântul Apostol Andrei, unul dintre cei doi apostoli care a transmis vestea cea bună în cetățile din Sciția Minor în primul secol al erei creștine”, a spus Pr. Prof. Dr. Adrian Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, după cum informează TRINITAS TV.

De asemenea, în Duminica a doua după Rusalii, Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuviosului David din Tesalonic și a Sfântului Ioan, Episcopul Goției.

Comentarii Facebook


Știri recente