Evaluarea activităților desfășurate în „Tabăra catehetică” de la Mănăstirea Strâmba

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, joi, 2 august 2012, la sediul Episcopiei a avut loc evaluarea activităților desfășurate în „Tabara catehetică” de la Mănăstirea Stramba. Tabăra s-a derulat pe parcursul a patru serii în perioada 2-28 iulie 2012 și a fost coordonată de către Sectorul cultural, Biroul de catehizare din cadrul Episcopiei Sălajului și Starețul Mănăstirii Strâmba, Arhimadrit Grighentie Oțelea.

Ultima serie a taberei a fost o reconpensă pentru copii care au obținut premii la concursurile și proiectele derulate de Episcopia Sălajului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, la Concursul Național ,,Biserica locaș de închinare”, „Captivii libertăților”, „În lumina lui Hristos”, dar și cei care au obținut premii la olimpiada de religie. Tinerii au fost însoțiți de către profesorii de religie: Prof. Ionuț Ciocmărean, Prof. Marinela Roșu și Prof. Raluca Ghiurcuț.

Despre activitățile desfășurate în această săptămână domnul profesor Ionuț Ciocmărean a relatat următoarele: „În această săptămână chiar dacă elevii au fost din mai multe localități a județului Sălaj: Zalău, Sîg, Năpradea, Românași, Poarta Sălajului, Bănișor, Cosniciu de Jos, s-au apropiat unul de celălalt foarte mult, dând slavă lui Dumnezeu prin tot ceea ce au făcut, împreună cu colegii lor mai mici pe care i-au întâlnit în tabără, însoțiți de doamna lor învățătoare Lulușan Alina, din Curtici, județul Arad. Printre activitățile frumoase desfășurate acolo amintim: participare la slujbele oficiate în cadrul Mănăstirii, ore de cateheză, inițieri în arta iconografică, concurs de bătut toaca, concursuri cu diferite probe având un conținut religios, excursie ( Catedrala Episcopală ,,Înălțarea Domnului”, Zalău; Mănăstirea Bic; Băile Boghiș; Păstrăvăria de la Tusa, unde elevii fiind întâmpinați cu mult drag au luat cina); diferite întâlniri cu medici, măicuțe… . După o săptămână petrecută aproape de Maica Domnului, cu lacrimi în ochi, atât elevii cât și profesorii, cu binecuvântarea Părintelui Stareț, au participat la festivitatea de premiere, activitate desfășurată în data de 27 iulie 2012, imediat după Sfânta Taină a Maslului în prezență credincioșilor prezenți la Mănăstire. În ziua următoare am pornit spre casă mulțumind lui Dumnerzeu pentru clipele petrecute la Mănăstire și cu gândul că ne vom mai întoarce acolo, unde Maica Domnului ne-a fost alături”.

În tabără au participat 320 de copii, informează episcopiasalajului.ro Programul zilnic s-a desfășurat sub coordonarea directă a Preacuviosului Părinte Stareț Arhimadrit Grighentie Oțelea. Pe lângă activitățile duhovnicești copiii au fost antrenați în diferite activități intelectuale și sportive. Pe perioada taberei s-au desfășurat și următoarele concursuri: Concurs de toacă, Concurs de cunoștințe religioase, Concursul de pictură „Micul iconar” și întreceri sportive desfășurate sub deviza „Minte curată și corp sănătos”. Copiii au fost răsplătiți cu premii și diplome din partea organizatorilor.

Multumim celor care s-au implicat: organizatori, sponsori, preoți și profesori de relige însoțitori, care au făcut ca zilele petrecute la Sfânta Mănăstire de la Strâmba să fie zile binecuvântate și folositoare pentru cei care au fost acolo

Comentarii Facebook


Știri recente