Europa occidentala este din ce in ce mai intoleranta fata de musulmani

Intoleranta si discriminarea indreptate impotriva musulmanilor este in crestere in Europa occidentala, in special dupa atentatele din Statele Unite din septembrie 2001, afirma un raport al Federatiei Internationale Helsinki pentru drepturile omului, intr-un raport publicat luni la Viena.

Musulmanii sunt stigmatizati din cauza religiei lor, care este asimilata extremismului religios. Fenomenul este increstere, datorita unor evenimente cum ar fi adoptarea legii de interzicere a simbolurilor religioase in Franta sau asasinarea cineastului olandez Theo van Gogh. In paralel, anumite formatiuni politice nu au nici o retinere referitor la folosirea unui limbaj adesea violent referitor la musulmani, ceea ce poate contribui la cresterea numarului de aderenti la organizatiile agresive islamice.

Conform unor estimari oficiale, in Europa largita traiesc astazi circa 20 de milioane de persoane originare din tari islamice. Astfel, 5 milioane de mahomedani se gasesc in Franta, 3 in Germania si 1,5 milioane in Marea Britanie.

Comentarii Facebook


Știri recente