„Euharistie, Episcop, Biserică” – opera care tratează unitatea Bisericii în primele trei secole creștine

Pentru cei care trăiesc sau provin din spațiul spiritualității ortodoxe, o metodă sigură de întoarcere către izvoarele Bisericii vechi și nedespărțite o constituie studiul vieții liturgice. Acest lucru îl dovedește și cartea „Euharistie, Episcop, Biserică. Unitatea Bisericii în dumnezeiasca Euharistie și episcop, în primele trei secole creștine”, semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioannis Zizioulas, Mitropolit al Pergamului. Volumul a apărut de curând la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care semnează și un „Cuvânt înainte”, informează TRINITAS TV.

Teolog erudit și observator atent al vieții Bisericii, Mitropolitul Ioannis Zizioulas se remarcă prin analize teologice și filosofice de mare finețe și profunzime, atunci când prezintă izvoarele Sfintei Tradiții referitoare la viața Bisericii. Personalitate marcantă, Mitropolitul onorific de Pergam este cunoscut, mai ales în Occident, ca un om al dialogului. Multe dintre ideile sale sunt în același timp critice și creatoare, prezentate într-o formă academică.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 15 lei și 24 de bani, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente