Etapa zonală a Concursului Coral Național

Corul Seminarului Teologic Ortodox din București va reprezenta Capitala la etapa națională a Concursului Coral 2011. În sala omonimă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Capitală s-a desfășurat etapa zonală a competiției, informează TRINITAS TV.

La eveniment au fost prezente 15 coruri, care au participat la mai multe secțiuni. Corul Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București a câștigat etapa zonală, urmând să reprezinte Capitala la faza națională.

„Pregătirea muzicală este o constantă a activității noastre instructive-educative, iar această formă corală de prezentare a muzicii, a rugăciunii și a melosului popular este una din preocupările permanente ale școlii noastre. Prezența elevilor noștri în cadrul concursurilor interșcolare, participarea la olimpiadele școlare de cor este o tradiție pentru care ei se pregătesc cu multe ore de repetiții corale”, a spus părintele prof. dr. Aurel Mihai, directorul Seminarului Teologic Ortodox din București.

Concursul Național Coral este o competiție aflată în calendarul concursurilor și olimpiadelor școlare organizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Comentarii Facebook


Știri recente