Etapa pe municipiul București a Olimpiadei de Religie

Peste 200 de elevi din școlile bucureștene au participat astăzi, 19 martie, la Olimpiada de religie, etapa pe municipiu. Competiția a avut loc la Școala 196 „Federico Garcia Lorca” din sectorul 3 al Capitalei și a fost organizată de Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar București, informează TRINITAS TV. Concursul a durat trei ore.

„Anul acesta, Olimpiada de Religie a fost organizată în mod deosebit față de anii trecuți, pentru că anul acesta avem ca noutate, în afară de cultul ortodox, alte două culte și anume: cultul romano-catolic, în care sunt cuprinși greco-catolicii și alianța evanghelică care cuprinde alte trei culte și anume baptiști, penticostali și evangheliști. Pentru cultul ortodox avem înscriși 240 de elevi de la clasa a VII-a, până la clasa a XII-a, cu preponderență elevi din clasele a VII-a și a VIII-a”, a spus părintele prof. Gheorghe Dogaru, Inspector la disciplina Religie – I.S.M.B

Subiectele sunt corectate de profesori care predau disciplina Religie, pentru fiecare nivel de studiu.

Rezultatele vor fi afișate în cursul zilei de mâine. Faza națională a Olimpiadei de Religie va avea loc în luna aprilie, la Galați, la această etapă a competiției participând acei elevi care s-au calificat pe județ sau pe municipiu, câte unul pentru fiecare nivel de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente