Etapa pe eparhie a Concursului Național de Creație Copilul în Familie intitulat Botezul Meu, în Episcopia Giurgiului

În contextul proclamării anului 2011 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, în Episcopia Giurgiului a avut loc astăzi, 13 mai,e tapa pe eparhie a Concursului Național de creație Copilul în familie intitulat ‘Botezul meu’, informează episcopiagiurgiului.ro.

La evenimentul care a avut loc la Centrul eparhial pentru copii și tineret „Sf. Ioan Valahul’ au participat cu lucrări de creație artistică și creație literară, 20 copii din cuprinsul eparhiei noastre din cele patru protopopiate. Concursul a constat în susținerea unui eseu intitulat „Botezul meu’, în care tinerii participanți și-au exprimat modalitatea lor de trăire a Botezului mărturisit de Sfânta Biserică și realizarea unor picturi tematice.

Botezul, așa cum este îndeobște cunoscut de către credincioși, ocupă un loc aparte în viața Bisericii Ortodoxe.

După analizarea lucrărilor și a prestației oratorice a tinerilor concurenți, comisia de examinare a stabilit clasamentul final al acestei competiții desfășurate la nivelul eparhiei noastre.

Astfel, elevii Răduță Maria Alexandra, clasa a VIII-a de la Școala Generală din Bolintin Vale și Biro Sebastian clasa a VIII-a Școala Nr. 4 din Giurgiu, au fost desemnați să participe la etapa finală, care va avea loc în zilele de 20-21 mai la București, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente