Etapa națională a concursului „Dumitru Stăniloae”

Concursul național dedicat personalității și operei părintelui Dumitru Stăniloae a ajuns la final. Etapa națională a fost organizată astăzi, 14 mai 2013, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Competiția a reunit, din fiecare mitropolie a Patriarhiei Române, câte un seminarist și câte un student sau masterand.

„Comisia de concurs aprobată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este formată din 3 membrii de la Facultățile din București, Iași și Sibiu. Există și o comisie de contestații formată din profesori de la Facultățile din Cluj și Arad. Subiectele trase la sorți privesc, pentru elevii seminariști, perioada de activitate a părintelui Dumitru Stăniloae de la Sibiu, iar la nivel universitar subiectul ce le-a revenit se referă la contribuția antropologică a Părintelui Dumitru Stăniloae”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Concursul a fost organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-educațional, în contextul împlinirii, anul acesta, a 110 ani de la naștere și a 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Dumitru Stăniloae.

Cei trei câștigători de la nivelul seminarial și cei trei câștigători de la nivelul universitar vor fi premiați de Părintele Patriarh în ziua de 21 mai cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, după cum a precizat Pr. Cons. Constantin Pătuleanu, Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Câștigătorii locului I la cele două secțiuni vor primi premii în bani și cărți ale Părintelui Dumitru Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente