Etapa mitropolitană a concursului național Părintele Dumitru Stăniloae, la Iași

Etapa mitropolitană a concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” se va desfășura în data de 14 martie, în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași, informează „Ziarul Lumina”.

Joi, 14 martie 2013, începând cu ora 10:00, în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași va avea loc etapa mitropolitană a concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”. Această etapă a concursului se adresează elevilor și studenților din Mitropolia Moldovei și Bucovinei care au trecut de etapa eparhială și va consta în susținerea unui examen scris din viața, opera și teologia pr. Dumitru Stăniloae.

Mai multe detalii despre etapa mitropolitană a concursului ne-a oferit pr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor: „La etapa mitropolitană a Arhiepiscopiei Iașilor, care se va desfășura cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Teofan, vor participa șapte studenți teologi selectați de Facultatea de Teologie «Dumitru Stăniloae» din Iași și șase elevi seminariști din Arhiepiscopia Iașilor, din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Concursul are două secțiuni, una pentru elevii seminariști, despre etapele formării teologului Dumitru Stăniloae – copilăria și studiile, și una pentru studenții teologi, despre teologia părintelui – aspecte antropologice, aspecte triadologice și aspecte hristologice. Comisia de examinare a etapei mitropolitane din Arhiepiscopia Iașilor va fi formată din pr. Gheorghe Petraru, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, și conf. dr. Vasile Cristescu, tot de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași. Etapa mitropolitană a concursului «Dumitru Stăniloae» are drept finalitate desemnarea participanților la etapa finală, cea patriarhală, care se va desfășura la București, în luna mai a acestui an. Comisia de examinare la etapa patriarhală va fi formată din doi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă «Dumitru Stăniloae» din Iași, iar în data de 21 mai, de hramul Catedralei patriarhale, va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor”.

Concursul național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere, 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” este organizat de Patriarhia Română în anul 2013. Cu acest prilej, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2013 an comemorativ al părintelui Dumitru Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente