Etapa județeană a Olimpiadei de Religie în Eparhia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, s-a desfășurat, în ziua de 19 martie 2011, etapa județeană a Olimpiadei de Religie, sesiunea 2011. La această etapă au participat elevii calificați după etapa pe sector, organizată în șase centre din județul Bihor, în data de 26 februarie, după cum ne informează Pr. Prof. Florin Negruțiu, inspector de specialitate la disciplina Religie.

S-au calificat pentru această etapă un număr de 183 de elevi de la clasele V-XII reprezentând 50 de unități de învățământ din județul Bihor. Trebuie evidențiat faptul că un mare număr de elevi au reprezentat în această sesiune școli din mediul rural.

Pentru clasele V-VI subiectele au fost elaborate la nivel local, iar cele pentru clasele VII -XII de o comisie constituită la nivel național. Gradul de dificultate al subiectelor a fost apreciat de către profesorii evaluatori și elevi ca fiind de nivel mediu. Comisia de evaluare a fost constituită din 16 membri, cuprinzând profesorii care predau la ciclul gimnazial și liceal.

Înainte de începerea concursului, PC Prot. Prof. Radu Rus, vicar eparhial, a transmis elevilor mesajul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, fiind felicitați pentru calificarea la această etapă.

Rezultatele în urma evaluării lucrărilor au fost afișate la centrul de concurs și postate pe pagina web a profesorilor de religie din județul Bihor www.profesordereligie.ro.

Pentru etapa națională, care se va desfășura la Galați în perioada 17-21 aprilie 2011, se califică pentru fiecare nivel de clasă (VII – XII) elevul clasat pe locul I, dacă a obținut minimum 90 de puncte din 100, conform Precizărilor privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de religie pentru clasele VII-XII, transmise de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin adresa nr. 60086/20.12.2010. Așadar, la etapa națională a olimpiadei de religie Eparhia Oradiei va fi reprezentată de 6 elevi. De asemenea, la etapa națională a Olimpiadei pentru discipline teologice, ce se va desfășura la Târgu-Jiu, în perioada 27-30 aprilie 2011, din cadrul Episcopiei Oradiei vor participa trei elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…