Etapa eparhială a Concursului Național Părintele Dumitru Stăniloae la Cluj

Etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae” a fost organizată vineri, 25 ianuarie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, informează radiorenasterea.ro.

Competiția s-a desfășurat de la ora 9 la unitatea de învățământ din municipiu și au participat atât elevi de la Seminarul Teologic Ortodox, cât și de la Facultatea de Teologie din oraș.

Concursul a presupus susținerea unui examen scris din viața, opera și teologia părintelui Dumitru Stăniloae. Potrivit părintelui Ciprian Cherecheș, profesor de Dogmatică la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj, competiția s-a desfășurat pe două nivele diferite, un nivel destinat studenților Facultății de Teologie și un nivel destinat elevilor seminariști. Elevilor participanți li s-a cerut să întocmească o compunere despre activitatea Părintelui Dumitru Stăniloae la București și un eseu despre personalitatea pr. Stăniloae. Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu au avut de redactat o lucrare despre Unirea ipostatică și consecințele ei dogmatice în opera teologică a pr. Dumitru Stăniloae. Lucrările vor fi corectate de o comisie formată dintr-un profesor de Teologie Sistematică, Dogmatică de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și din profesori de Dogmatică de la Seminarul Teologic Ortodox din municipiu. Rezultatele concursului vor fi afisate în decursul zilei de mâine. Câștigătorii la faza eparhială vor merge mai departe la etapa mitropolitană care se va desfășura în perioada februarie-martie. Etapa națională a concursului „Părintele Dumitru Stăniloae” va avea loc la Patriarhia Română în data de 14 mai.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente